asd

DIY Hair Care Oil Treatment for Hair Growth - Saç Büyümesi İçin Saç Bakımı Yağ Kürü


Selam arkadaşlar! Bu sefer bir DIY projesiyle karşınızdayım. Bu benim gerçekten severek kullandığım bir bakım kürü. Biz kızlar saçlarımıza fazla düşkünüzdür, bilirsiniz. Her kız uzun ve sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Eskiden saçlarım gerçekten gür ve sağlıklıydı ama bir aptallıkla saçlarımı HER GÜN DÜZLEŞTİREREK bir HATA yaptım. Ne kadar pişman olduğumu anlatmama kelimeler yetmez. Artık belirli yağlarla saçlarımın sağlığını düzene sokmaya çalışıyorum ve bu DIY projesi de onlardan biri. Tek ihtiyacınız olacak şeyler; badem yağı, susam yağı ve hint yağı.

Hi guys! This time I’m here with a DIY project. This is one of my fave hair care oil treatment. As girls, we are obsessed with our hair, you know. Back then, my hair was perfectly healthy and strong but I made a TERRIBLE MISTAKE: STRAIGHTENING MY HAIR EVERYDAY. I can not explain how much I regret this. Now, I try to balance the health of my hair with some oil treatments and this is one of them. Allyou need is; almond oil, sesame oil and castor oil.

Badem yağından başlayalım. Badem yağı saç bakımında oldukça fazla kullanılan bir yağdır. Badem yağı saçların beslenmesinde çok etkilidir. Saç uzatmak için oldukça sık kullanılan badem yağı çeşitli saç bakım kürlerinin vazgeçilmezidir. Saçların boyanması, yanlış işlemler sonucu yanması durumunda yararlanılan badem yağı saçların toparlanması için kullanılabilecek en etkili ve ucuz yollardan birisidir.  Tek olarak kullanmayı düşünüyorsanız, her gece yatmadan önce saç uçlarına 10 damla damlatıp masajla uygulayın.

Okay let’s start with almond oil. Almond oil is very common for hair cures. Almond oil is absolutely essantial for hair growth. It helps strengthen your hair to be strong and thick. It also prevents your hair from breaking. Almond oil has the ability to extremely moisturize your hair and scalp, making your hair soft and shiny and it’s cheap! ;) If you think to use by itself, every night before bed just use 10 drops of it and massage to hair ends.

Susam yağının saça faydaları daha çok saç derisini nemlendirmesi ve saç köklerini güçlendirmesinden ileri gelmektedir. Pul pul olan saç derisi ve kepek için etkili bir çözüm
olarak kullanabileceğiniz susam yağı kekik yağı ve adaçayı yağı ile birleştirip masaj yaparak saç derisinde kullanabilirsiniz. Açıkcası kendim susam yağını tek başına kullanmıyorum, bu yüzden tek kullanımı hakkında yorum yapamayacağım.

Sesame oil is one of the well-known hair growth oils as well because this can increase the circulation of the blood flow in your scalp and it encourages and promotes the hair growth. You have a dry and itchy scalp? It will definetely nourishes your scalp. You can use sesame oil with sage oil and thyme oil for dry and itchy scalp.  Honestly, I didn’t used sesame oil just the way it is, so I can’t comment about using by itself.

Yüksek oranda omega 9 yağ asidi içeren Hint yağı çok iyi bir nemlendiricidir. Saç derisini yumuşatıp kökleri güçlendirirken saç tellerini besleyerek kırılmalara karşı korur. Düzenli olarak kullanıldığında saç tellerini kalınlaştırarak saça hacim verir. Seyrelen bölgelerdeki köklere destek olarak yeniden saç oluşumunu teşvik eder. Hint yağında bulunan risinoleik asit anti mantar özelliktedir ve saçı olumsuz etkileyecek saç derisindeki mantar oluşumunu engeller. Hint yağından saçlarınız konusunda daha fazla verim alabilmek adına Hint yağı içerisine badem yağı ilave ederek kullanabilirsiniz. Her gece yatmadan önce saçlarınıza Hint yapı ve badem yapı karışımını masaj yaparak uygulamanız saç sağlığınıza pozitif yönde etki yapacaktır. Yani kısacası Hint Yağı bir mucize.

The real deal: Castor Oil. It can be used on the scalp to help prevent and remedy hair loss and it is effective at this for several reasons. It’s antibacterial and anti fungal properties make it beneficial against follliculitus, dandruff and scalp infections and its ricinoleic acid content helps increase circulation to the scalp and improve hair growth. It has a really high amount of omega 9 is a perfect way to nourish your hair. You can double up with almond oil to have greater results; every night before bed, massage this oil to your hair ends. So yeah, castor oil? Hallelujah!

Şimdi yapım aşamasına gelecek olursak. Kendi saçınızın uzunluğuna ve gürlüğüne göre yağ miktarını bir ölçme kabıyla yada bir enjektörle ayarlayabilirsiniz. Ben kendi saçım için badem ve susam yağından 15 ml, hint yağından da 30 ml kullanıyorum. Boş bir şişeye koyup karıştırın yada bir kasenin içine koyup karıştırabilirsiniz. Ben genelde şişenin içinde karıştırıp kaseye döküyor ve fırça ile uyguluyorum. Karıştırmanız bittiğinde ise boya fırçası yada makyaj pedi ile saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 5 saat -maksimum 6 saat- boyunca saçınızda kaldıktan sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın ve yağı akıtın. 2 kere şampuan yapmanız yeterli, daha fazla şampuan yapmanız zaten saçınızın kendi yağını da alır götürür ve kuru bir saç ile karşı karşıya kalırsınız.

Last part. You can arrange the amount of the oil by your hair’s length with an measuring cup or syringe. For my hair; I use 15 ml of almond oil, 15 ml of sesame oil and  30 ml of castor oil. You can put these in a bowl or a container to mix them. I usually put in a container and transfer to the bowl to apply my hair with a hair dye brush. When you finish stiring your mixture apply your hair with an hair dye brush or a makeup ped. Massage your scalp. Keep it for 5 hours -maximum 6 hours- and wash it off with your shampoo. Do not shampoo your hair more than 2 times, if you do it more than 2 times, the chemicals in shampoo will take away your own oil of your hair and you can come across with a dry hair. No one wants that.

Umarım denersiniz ve sizin saçınızda da işe yarar! Eğer bu kürü kullananlar varsa bizimle neler düşündüklerini paylaşsınlar! Sevgiyle kalın. XX.

I hope you’ll try and it’ll work on your hair! If you used this cure please let us know what you feel about it! Loves and kisses. XX.

0 yorum:

Yorum Gönder